Încă 332 de cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova

332

Alte 332 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care opt în Stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, trei sunt de import (doi din Turcia, unul din Cehia).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 25 814 cazuri.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor 10 decese provocate de COVID-19.

Decesul 801 (declarat pagina oficială de Facebook MSMPS, ora 11.00): cu profund regret anunțăm decesul dnei Ala Gortolomei, în vârstă de 65 de ani, care activa în calitate de medic de familie în Oficiul Medicilor de Familie, Centrul de Sănătate Țaul, raionul Dondușeni. În urma agravării stării de sănătate, dna Ala Gortolomei a fost transferată în data de 24 iulie de la Spitalul Clinic MSMPS la Institutul de Medicină Urgentă. Menționăm că la momentul îmbolnăvirii, medicul se afla în concediu. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor.

Decesul 802: bărbat în vârstă de 75 de ani din raionul Vulcănești, internat în data de 29 iulie la Spitalul Raional Ceadâr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Decesul 803: femeie în vârstă de 70 de ani din municipiul Bălți, internată în data de 2 august la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Decesul 804: bărbat în vârstă de 71 de ani din raionul Strășeni, internat în data de 16 iulie la Spitalul Clinic „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie hipertesivă, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 805: bărbat în vârstă de 57 de ani din raionul Călărași, internat în data de 1 august la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Decesul 806: femeie în vârstă de 61 de ani din raionul Ialoveni, transferată în data de 20 iulie de la SCM nr. 1 la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Decesul 807: bărbat în vârstă de 63 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 29 iulie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: pencreatită cronică cu insuficiența funcției endocrine și exocrine.

Decesul 808: bărbat în vârstă de 83 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 30 iulie la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Decesul 809: bărbat în vârstă de 60 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 30 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, edem cerebral.

Decesul 810: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor în legătură cu trecerea în neființă a directoarei Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga. Narcisa Mamaliga, în vârstă de 52 de ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus în data de 6 iulie. Pe 3 august, aceasta a fost transferată de la Spitalul de Stat la Spitalul Clinic Republican. Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut o specialistă cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră ca un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente