Transport comun pentru elevi și dezinfectanți. Cum plănuiește Ministerul Educației organizarea noului an școlar

microbuz-scolar

Conducerea Ministerului Educației a organizat o masă de discuții cu reprezentanții MSMPS, ANSA, ANSP, Primăriei Chișinău și ai altor instituții pentru a stabili planul de organizare a anului de studii 2020/2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar.

Discuțiile au vizat aspecte ce țin de:
# asigurarea distanței fizice în sălile de clasă;
# efectuarea transportului în comun al elevilor la și de la instituția de învățământ;
# prevenirea aglomerării spațiilor;
# curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor cu produse biocide și virucide avizate;
# protecția sănătății elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar aflat în grupele de vârstă cu risc și/sau având acțiuni cronice și/sau dizabilități;
# crearea în interiorul instituțiilor de învățământ (curte, săli de clasă, coridoare, cantine), circuite clare, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul școlii și de părăsire a acesteia etc.

Menționăm că „Reglementările speciale privind organizarea anului de studii 2020/2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar” vor avea statut de document regulator care va stabili managementul acțiunilor organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, după caz, a altor subdiviziuni ale consiliilor raionale/municipale, a cadrelor didactice și de conducere în vederea organizării procesului educațional în condițiile epidemiologice de COVID-19.

Vă amintim că ministrul educației, Igor Șarov, a enumerat șapte modele de frecventare școlară. Lista poate fi văzută aici.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente