fbpx

Încă nouă bolnavi de COVID-19 s-au stins din viață. A decedat și directoarea Consiliului pentru Determinarea Dizabilității

În rândul celor infectați cu virusul COVID-19 în Moldova au mai decedat astăzi nouă persoane. Printre cei care s-au stins din viață se numără și directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga, informează Ministerul Sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată detaliile despre pacienți:

Bărbat de 75 de ani, din raionul Vulcănești, internat pe 29 iulie la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Femeie de 70 de ani, din municipiul Bălți, internată pe 2 august la spitalul clinic din raion. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Bărbat de 71 de ani, din raionul Strășeni, internat pe 16 iulie la Spitalul Clinic „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie hipertesivă, hipertensiune arterială de gradul III.

Bărbat de 57 de ani, din raionul Călărași, internat pe 1 august la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Femeie de 61 de ani, din raionul Ialoveni. Ea a fost transferată, pe 20 iulie, de la SCM nr. 1 – la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Bărbat de 63 de ani, municipiul Chișinău, internat pe 29 iulie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: pencreatită cronică cu insuficiența funcției endocrine și exocrine.

Bărbat de 83 de ani, din municipiul Chișinău, internat pe 30 iulie la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Bărbat de 60 de ani, din municipiul Chișinău, internat pe 30 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, edem cerebral.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a directoarei Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga.

Narcisa Mamaliga, în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus pe 6 iulie. Pe 3 august, aceasta a fost transferată de la Spitalul de Stat – la Spitalul Clinic Republican.

„Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut o specialistă cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie. Dumnezeu să o odihnească în împărăția Sa”, a scris MSMPS într-un comunicat.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în RM a ajuns la 25.814 cazuri. Până azi s-au tratat 18.167 persoane (225 dintre acestea fiind externate în ultimele 24 de ore), iar 810 au decedat.

Articole asemănătoare

Back to top button