fbpx

foto | Doar în 24 de ore, au decedat înecați un minor și un bărbat de 45 de ani. Îndemnul salvatorilor pentru populație

În ultimele 24 de ore, două persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Este vorba de un minor de 16 ani și un bărbat de 45 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul caz a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 3 august, în raionul Leova. Localnicii au alertat serviciul de urgență 112 la ora 15:46. Potrivit primelor informații, o persoană s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic în apropierea orașului Iargara.

La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori din sudul țării, iar către ora 19:00 au extras din iaz corpul neînsuflețit al unui minor în vârstă de 16 ani.

 

Al doilea caz tragic a avut în loc în seara zilei de ieri, în localitatea Oxentea din raionul Dubăsari, în jurul orei 17:15. Potrivit informațiilor înregistrate, un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Nistru.

Pentru efectuarea lucrărilor de căutare, la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Cadavrul persoanei a fost extras la mal de scafandrierii IGSU în dimineața zilei de 4 august, către ora 10:27. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept.

IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile de comportament în apă. Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul pe timp de caniculă și în locuri nedotate cu stații de salvare. Maturii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea în preajma bazinelor acvatice de unii singuri.

Totodată, potrivit salvatorilor, consumul băuturilor alcoolice în timpul scăldatului poate provoca risc de înec. Menționăm că, de la începutul anului 2020, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 56 de persoane, inclusiv șase minori.

CITEȘTE ȘI:

Și-a salvat prietenul de la înec… pierzându-și propria viață. Cazul tragic din Dubăsari

Articole asemănătoare

Back to top button