fbpx

Mărturiile cutremurătoare de după explozii ale locuitorilor din Beirut: „Este ca apocalipsa”

Mai mulți locuitori din Beirut au povestit jurnaliștilor de la CNN ce au simțit în momentul exploziilor. Potrivit unuia dintre ei, inițial totul semăna cu un cutremur, iar din relatările altuia înțelegem că oamenii erau foarte speriați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Localnicii spun că serviciile de urgență sunt suprasolicitate acum, iar ceea ce se întâmplă în jur este înspăimântător. Peste tot sunt împrăștiate cioburi de sticlă, clădirile sunt distruse, iar mai multe mașini – abandonate.

„Apartamentul s-a agitat orizontal și dintr-o dată s-a simțit ca o explozie, iar ferestrele și ușile s-au deschis. Sticla s-a spart. Atâtea case au fost deteriorate sau distruse… Puteți vedea oameni răniți pe toate străzile din Beirut, sticlă peste tot, mașinile sunt deteriorate, este ca o apocalipsă. Este foarte, foarte înspăimântător ce se întâmplă în acest moment. Portul Beirut este total distrus”, a relatat un locuitor al orașului.

Precizăm că, în urma unui incendiu la un depozit unde se păstra azotat de amoniu, substanță explozibilă folosită și în calitate de îngrășământ, s-a produs o deflagrație. Explozia a fost atât de puternică încât s-ar fi simțit chiar și la 200 de kilometri distanță, în Cipru. Conform ultimelor informații publicate de AFP, cel puțin 50 de persoane au decedat, iar altele 2750 au suferit diverse leziuni.

CITEȘTE ȘI:

foto | Clădiri dărâmate, oameni speriați și mașini rupte în bucăți. Primele fotografii după exploziile de la Beirut

video | Explozii devastatoare la Beirut. Un depozit cu muniții vechi și unul cu produse chimice ar fi sărit în aer

Exploziile de la Beirut ar fi fost resimțite chiar și în Cipru. Autoritățile libaneze anunță un nou bilanț al victimelor: 27 de decedați și peste 2500 de răniți

Articole asemănătoare

Back to top button