fbpx

Ambasadorul român din Liban: „Jumătate de Beirut este afectat de explozie”

Ambasada României la Liban a avut de suferit în urma exploziilor de astăzi de la Beirut. În context, șeful diplomației a venit cu mai multe precizări referitor la situația creată în regiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victor Mircea a precizat că au existat două explozii, produse după un incendiu. Potrivit lui, deflagrația a avut loc în zona portului, la un depozit cu artificii șmateriale inflamabile. Ambasadorul susține că numărul victimelor ar putea crește mult și menționează că la sediul diplomației române au fost deteriorate geamurile, însă nimeni nu se afla în interior atunci când s-a întâmplat tragedia.

Jumătate din Beirut este afectat de explozie. Primim mesaje de la colegi, de la alte ambasade, ne arată distrugerile provocate… Ceva impresionant”, a declarat acesta, citat de Digi24.

Precizăm că, în urma unui incendiu la un depozit unde se păstra azotat de amoniu, substanță explozibilă folosită și în calitate de îngrășământ, s-a produs o deflagrație. Explozia a fost atât de puternică încât s-ar fi simțit chiar și la 200 de kilometri distanță, în Cipru. Conform ultimelor informații publicate de AFP, cel puțin 50 de persoane au decedat, iar altele 2750 au suferit diverse leziuni.

Republica Moldova are relații diplomatice cu Libanul din 1994, Ambasada Republicii Moldova în Turcia fiind acreditată și pentru Liban. La fel, Ambasada Libanului în România este acreditată și pentru Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

foto | Clădiri dărâmate, oameni speriați și mașini rupte în bucăți. Primele fotografii după exploziile de la Beirut

Mărturiile cutremurătoare de după explozii ale locuitorilor din Beirut: „Este ca apocalipsa”

Articole asemănătoare

Back to top button