(video/update) Ședința serviciilor Primăriei. Ion Ceban: Este ultima preîntâmpinare. Vor urma demisii

(update 08:35) Ion Ceban: În procesul de pregătire a instituțiilor către noul an școlar la fel se efectuează controale, inclusiv dotarea cu dezinfectanți și toate cele necesare pentru evitarea infectării. Au loc în continuare reparații. Vă avertizez că cine vor face economii pe sănătatea copiilor, pe calitatea lucrărilor vor fi sanționați și dacă vom acumula dovezi, vot fi demiși unii conducători, inclusiv cu adresările către organele de drept pentru a iniția anchete.

Foto: UNIMEDIA

(update 08:25) Pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, va fi sancționat cu mustrare și va rămâne fără salariul pentru o lună, iar cel al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, va primi doar jumătate din salariul pentru luna iulie, pentru neregulile admise în sectoarele pe care le administrează.

(update 08:15) Ion Ceban: Am impresia că la unii le intră pe o ureche și pe cealaltă le iese. Sunt foarte decepționat de ceea ce am văzut în unele sectoare săptămâna trecută. Mi se pare foarte grav că atunci când vorbim, spunem da inclusiv în fața presei, iar când ajungem în teren, găsim lucruri inacceptabile din toate punctele de vedere. Ceea ce am văzut în sectorul Botanica... sunt pur și simplu decepționat e puțin spus. Nu vreau și nu pot și nici nu voi accepta să aud că opretorii nu știu, nu cunosc, de la gherete care au apărut ca ciupercile după ploaie, instalații dubioase care da, au fost înlăturate până duminică, dar dacă nu veneam vineri, ce găseam luni? Am vorbi ca în parcuri, scuaruri, spații verzi, să nu fie murdărie. Nu deschidem grădinițe și școli și în parcuri avem tot felul de distracții dubioase. Ele sunt interzise și nici nu au acte permisive. Ori s-au instalat ocazional, din capul lor, ori au plătit cuiva bani.

(08:00) Reprezentanții serviciilor municipale și primarul general Ion Ceban s-au întrunit în ședință, la această oră. Pe ordinea de zi se regăsește și raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției Covid-19 în contextul în care se menține numărul mare de infectări în Chișinău.

Urmăriți ședința serviciilor municipale integral, pe UNIMEDIA:

Ordinea de zi a şedinţei din 03 august 2020:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției Covid-19 în rândul populației municipiului.

Raportor: Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

2. Raportul viceprimarilor de ramură pe domeniile pe care le gestionează.

Raportori, viceprimarii:

Angela Cutasevici, Inga Ionesii, Ilie Ceban, Victor Chironda.

3. Raport cu privire la elaborarea planurilor de urbanism și amenajare (elaborarea PUZ-urilor, situația construcțiilor ilegale, numărul actelor permisive eliberate sau anulate, perfectarea actelor normative în vederea aprobării de către CMC).

Raportor: Svetlana Dogotaru, șefa Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.

4. Raport cu privire la executarea solicitărilor parvenite de la cetățeni pe portarul eu.chișinău.md.

Raportori: Adrian Talmaci, secretar interimar al CMC; Pretorii de sector.

5. Raport cu privire la executarea lucrărilor de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor locative, combaterea ambroziei și a căpușelor în zonele verzi, precum și lucrările de amenajare a orașului.

Raportori: Serghei Carp, șeful Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”; Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ -comunale și amenajare.

6. Raport cu privire la desfășurarea lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc.

Raportor: Tudor Gîrbu, consilier al primarului general.

7. Raport privind desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a Stației de epurare a apelor reziduale, precum și acțiunile întreprinse în vederea eliminării mirosului.

Raportor: Anatolie Lichii, directorul interimar al S.A. „Apă - Canal Chișinău".


Pub