(video) Telefoane, laptopuri și haine furate din 3 apartamente din sectorul Botanica. Un bărbat din Strășeni, reținut

Un bărbat în vârstă de 32 de ani originar din raionul Strășeni ar fi furat mai multe telefoane mobile, laptopuri și articole vestimentare în valoare de 18 830 lei din trei apartamente amplasate în sectorul Botanica. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcție de Poliție mun. Chișinău. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă până la 4 ani după gratii.

Foto: politiacapitalei.md

Potrivit poliției, suspectul în perioada 29 – 31 iulie, pe parcursul nopții a pătruns în trei apartamente amplasate în sectorul Botanica. Acesta pătrundea în locuințe unde observa că geamurile din termopan sunt întredeschise. În două cauzuri de furt proprietarii locuințelor nu se aflau la domiciliu, iar într-un caz proprietarul dormea în locuință când individul a urcat pe o anexă și a pătrus în apartamentul de la etajul doi. Acesta a sustras din apartamente telefoane mobile, laptopuri și articole vestimentare. Prejudiciul estimat de părțile vătămate constituie 18 830 lei.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea individului. Astfel în urma măsurilor întreprinse făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Pub