Acte românești falsificate, depistate la vama Giurgulești. Un moldovean intenționa să se angajeze la muncă în Germania

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au depistat doi conaționali care dețineau acte falsificate. Ambele cazuri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din țară, în seara zilei de 1 august anul curent.

Foto: facebook.com/igordodon

În primul caz este vorba despre un cetățean moldovean 33 de ani, originar din sat. Chioselia, r-nul Cantemir, pasager al cursei Moldova –Germania. Către ora 18:00, la linia de control acesta a fost supus unor cercetări adiționale, iar ca rezultat, asupra persoanei s-a depistat o carte de identitate românească ce prezenta semne de falsificare. La audieri, tânărul a recunoscut că a procurat documentul contra sumei de 150 euro pentru a-și va putea găsi în Germania un loc de muncă mai bine plătit.

Un alt document cu indici de falsificare a fost depistat la șoferul unui microbuz de pe ruta Chișinău-Berlin, care s-a prezentat în punctul de trecere Giurgiulești –Galați către ora 23:30. În urma audierilor acesta a comunicat că a fost rugat de un conațional să transmită cetățeanului pe numele căruia este eliberat buletinul, care în prezent se află la Berlin.

Pe faptele date, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările, actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Persoanele documentate și-au continuat călătoria, însă doar după avizarea acestora de a se prezenta în cadrul investigațiilor inițiate pe faptul comiterii infracțiunii de deținere a actelor oficiale false.

border.gov.md / Sursa:border.gov.md


Pub