(video) Flashmob organizat de PAS la Președinție, împotriva numirii lui Clima la șefia Curții de Apel: „Nu semna decretul de numire”. Care este reacția lui Igor Dodon

Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate au protestat azi în fața Președinției și i-au cerut președintelui Dodon să nu semneze pentru numirea judecătorilor corupți în funcții cheie din sistemul judecătoresc. Participanții au scandat: „Dodon, nu semna”; „Rușine”; „Clima și Dodon la tomberon”. Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, Igor Dodon cataloghează această acțiune ca fiind campanie electorală.

Foto: unpaspentru.md

„Ne-am adunat aici pentru a transmite lui Igor Dodon un mesaj foarte clar: Nu semna decretul de numire a unui judecător compromis și corupt cum este Vl. Clima. De ce Vladislav Clima este o persoană comodă pentru Igor Dodon? Acest personaj a emis una din cele mai grave decizii judecătorești de la independența Republicii Moldova. Anularea unor alegeri libere și corecte, recunoscute de întreaga comunitate internațională. Clima este șantajabil și cu siguranță este dispus să asculte toate poruncile care i le dă Igor Dodon. Noi avem nevoie de o justiție independentă, care să aplice legea indiferent de cine este subiectul unui litigiu sau altul. Fiecare personaj care a încălcat legea trebuie să răspundă pentru faptele sale”, a declarat vicepreședintele PAS, deputatul Sergiu Litvinenco.

Prezentă la acțiunea de protest, președinta PAS, Maia Sandu a declarat: „Dodon își construiește justiție pentru el și pentru toți hoții și corupții. Suntem aici să îi spunem încă odată, Clima n-o să-l ajute. Oamenii au înțeles că hoția este de vină pentru sărăcia lor, pentru faptul că cei dragi lor trebuie să plece din țară. Oamenii au înțeles că trebuie să ne unim și să scăpăm de acești hoți. Vă invităm să semnați petiția pe care am lansat-o, pentru ca să audă mesajul și acest personaj”.

La rândul său, Igor Dodon afirmă că astfel, cei din PAS își promovează sloganele electorale. „Unii politicieni au început campania electorală și promovarea sloganelor înainte de termenul prevăzut de legislația electorală. Ei caută orice motiv, presupus, inventat sau închipuit, pentru a se manifesta politic în lipsa oricăror alte idei și inițiative cu adevărat folositoare pentru cetățeni. În particular, când vorbim despre Maia Sandu și justiție, să ne amintim că dumneaei, fiind prim-ministru în exercițiu, a comis fapte care s-au dovedit a fi neconstituționale”, se arată în reacția oferită redacției noastre.

Amintim că pe 28 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a ales pe Vladislav Clima în calitate de președinte al Curții de Apel Chișinău.


Pub