Membrii Comisiei pentru reforma constituțională s-au întrunit astăzi în cadrul primei ședințe

Prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională, formată în baza unui decret semnat săptămâna trecută, a avut loc astăzi, fiind prezidată de șeful statului Igor Dodon.

Foto: facebook/Igor Dodon

„Am salutat foștii președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova, foștii judecători, alți juriști practicieni și specialiști în dreptul constituțional, care au intrat în componența Comisiei și le-am adresat mulțumiri pentru disponibilitatea de a participa la elaborarea propunerilor de revizuire a Legii Supreme.

Am subliniat importanța unor astfel de modificări, deoarece timp de 10 ani s-au înregistrat numeroase cazuri de interpretare liberă sau extensivă a unor prevederi ale Constituției, dar și utilizarea Curții Constituționale ca instrument politic, ceea ce a provocat situații de criză”, a scris Dodon într-o postare pe pagina de Facebook.

Miercuri, 29 iulie, de Ziua Constituției Republicii Moldova președintele țării Igor Dodon a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională. Din comisie fac parte 22 de membri printre care Pulbere Dumitru, ex-președintele Curții Constituționale, Pavlovschi Stanislav, fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Andronic Nicolae ex-vicepreședinte al Parlamentului. În termen de 12 luni, Comisia va identifica și analiza lacunele sistemului constituțional și va elabora propuneri privind reforma constituțională

facebook/Igor Dodon / Sursa:facebook/Igor Dodon
facebook/Igor Dodon / Sursa:facebook/Igor Dodon
facebook/Igor Dodon / Sursa:facebook/Igor Dodon
facebook/Igor Dodon / Sursa:facebook/Igor Dodon


Pub