Grădinițele și școlile din Chișinău, în proces de reparație și pregătire pentru a fi redeschise. Ceban: Conducătorii care vor face economii pe sănătatea copiilor vor fi demişi

Lucrările de reparaţie în instituţiile de învăţământ din capitală sunt pe ultima sută de metri, iar calitatea efectuării acestora este verificată de către o comisie specială. Primarul general al municipiului, Ion Ceban, a avertizat responsabilii că dacă se va face economii pe sănătatea copiilor, unii conducători vor fi demişi.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

În 65 de grădinițe și 14 școli din oraș și suburbii a fost finalizate lucrările de reparație capitală, prevăzute pentru anul curent, iar în alte 56 de unități (27 IET și 29 școli), procesul este în desfășurare.

În anul curent sunt prevăzute lucrări de reparație capitală în 142 de edificii educaționale, iar suma prevăzută în acest scop este de 46 milioane 290 mii lei.

Totodată, şcolile şi grădiniţele sunt adaptate la situaţia pandemică. Acestea sunt dotate cu dezinfectanți și echipamente de protecţie, pentru ca elevii şi micuţii din grădiniţe să revină în instituţiile educaționale. În acest scop, din bugetul municipal au fost repartizate surse financiare.

În această perioadă sunt efectuate ședințe cu specialiștii şi conducătorii instituțiilor de învăţământ, pentru a fi aleasă metoda cea mai potrivită pentru încadrare a copiilor în procesul educaţional.

„Vă avertizez că cine vor face economii pe sănătatea copiilor, pe calitatea lucrărilor vor fi sanționați și dacă vom acumula dovezi, vot fi demiși unii conducători, inclusiv cu adresările către organele de drept pentru a iniția anchete”, a menționat primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

Potrivit autorităților, instituțiile educaționale municipale sunt gata să reia activitatea din 1 septembrie.


Pub