Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Focar de COVID-19: 40 de…

Focar de COVID-19: 40 de persoane aflate pe un vas de croazieră norvegian au fost confirmate cu noul coronavirus

Cel puțin 40 de pasageri și membri ai echipajului unui vas de croazieră norvegian au fost testați pozitiv cu COVID-19, spun oficiali citați de BBC.

Sute de pasageri care s-au aflat la bordul MS Roald Amundsen se află acum în carantină și așteaptă rezultatele testelor, a anunțat compania care deține vasul. Vasul a fost andocat în portul Tromso, în nordul Norvegiei vineri, iar firma care îl deține a anunțat că suspendă toate expedițiile.

Patru dintre membrii echipajului au fost internați în spital, vineri, cu simptome de coronavirus, la puțin timp după ce vasul a poposit la Tromso. Mai târziu, toți au primit rezultate pozitive la testele pentru COVID-19.

Alți 32 din 158 de membri ai echipajului au fost și ei confirmați cu coronavirus, au arătat rezultatele testelor. Pasagerii au fost și ei, ulterior, contactați și li s-a solicitat să intre în autoizolare, spun oficialii sanitari norvegieni. Dintre pasageri, cinci au fost confirmați cu infecție COVID-19, iar 387 s-au aflat, în total, la bordul navei.

Un oficial norvegian spune că se așteaptă ca alte noi cazuri de infectare să apară în legătură cu persoanele de la bordul navei. MS Roald Amundsen s-a aflat într-un voiaj spre Svalbard în Marea Arctică și ar fi trebuit să viziteze mai multe orașe-port din Anglia și Scoția în luna septembrie.

Sursa: Digi24.ro, BBC