21:50:04 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Piscinele ar putea fi REDESCHISE peste câteva zile. Chicu dă vina pe agenții economici și pe cetățeni: „Nerespectarea regulilor ne provoacă mari CHELTUIELI bugetare”

Actualitate 03.08.2020 10:22 Vizualizări1625 Autor: Ziarul National
VIDEO // Piscinele ar putea fi REDESCHISE peste câteva zile. Chicu dă vina pe agenții economici și pe cetățeni: „Nerespectarea regulilor ne provoacă mari CHELTUIELI bugetare”


Piscinele ar putea fi redeschise peste câteva zile, dacă reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) vor constata că agenții economici se angajează să respecte cu strictețe regulile sanitar-epidemiologice, a declarat astăzi prim-ministrul Ion Chicu, după ședința săptămânală cu participarea spicherului și a șefului statului.

Potrivit lui Chicu, în ultimele săptămâni este în creștere numărul de cazuri noi, iar acest lucru are loc pe plan regional și global. „Din acest motiv, unele restricții vor fi menținute. De la 1 august curent a fost extinsă starea de urgență în sănătate publică. O să analizăm evoluția pandemiei, iar dacă va fi cazul, vom veni și cu alte măsuri care ar diminua riscurile infectării”, a spus premierul.

De asemenea, oficialul a amintit că, începând cu 1 august, s-au închis toate piscinele, dar decizia ar putea fi revăzută în maximum o săptămână.

„Din păcate, în acea perioadă scurtă cât au fost deschise piscinele s-a constatat că nu se respectau regulile sanitar-epidemiologice. Pe parcursul acestei săptămâni, reprezentanții ANSP vor evalua situația, vor discuta individual cu reprezentanții acestor locuri de agrement... Ei se vor asigura că regulile vor fi respectate și riscurile de infectare a populației vor fi diminuate. Astfel, vom putea reveni la decizia de sistare a activității piscinilor. Eu sper ca timp de o săptămâna acest lucru să fie efectuat, iar patronii și administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile date și să ia măsurile de protecție a cetățenilor”, a punctat Ion Chicu.

Potrivit premierului, nu este exclus că și activitatea altor sectoare va fi sistată din cauza nerespectării regulilor epidemiologice. În acest sens, pot fi închise obiectivele unde se vor constata nereguli sau chiar tot sectorul.

„Nu este exclus ca la acele obiective unde nu se respectă regulile sanitar-epidemiologice să fie sistată activitatea individual, fie tot sectorul. Guvernul trebuie să vină cu aceste măsuri. În afară de riscurile privind sănătatea oamenilor, asta ne provoacă mari, mari cheltuieli bugetare. Noi și vineri am alocat aproape 10 milioane de lei pentru medicii infectați. Săptămâna viitoare mai urmează să alocăm bani. Noi consumăm bani publici foarte mari, care sunt sigur că nu ar fi fost necesari, dacă am avea o mai mare responsabilitate cu toții. Îi îndemn pe toți să respecte regulile sanitar-epidemiologice”, a conchis premierul Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md