01:09:27 24.04.2024
Stiri

VIDEO // PAS a protestat la Președinție îndemnânându-l pe Dodon să NU-l promoveze pe Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel: „A emis probabil una dintre cele mai grave decizii judecătorești de la independența R. Moldova”

Actualitate 03.08.2020 17:49 Vizualizări1349 Autor: Ziarul National
VIDEO // PAS a protestat la Președinție îndemnânându-l pe Dodon să NU-l promoveze pe Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel: „A emis probabil una dintre cele mai grave decizii judecătorești de la independența R. Moldova”


Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au protestat astăzi în fața Președinției, solicitându-i șefului statului Igor Dodon să nu semneze decretul de numire lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Protestatarii l-au acuzat pe Igor Dodon că nu-și dorește reformarea justiției, ci preluarea controlului asupra acesteia, prin promovarea unor „judecători compromiși și corupți” și, prin urmare, „șantajabili”.

„Acest personaj a emis probabil una dintre cele mai grave decizii judecătorești de la independența R. Moldova - anularea unor alegeri democratice, libere și corecte, lucru pe care nu și l-au permis nici dictatorii”, a declarat deputatul Sergiu Litvinenco.

Colegul său, Igor Grosu, crede că avansarea lui Clima la Curtea de Apel ar fi parte a unui puzzle de fraudare a alegerilor prezidențiale, iar deputatul Lilian Carp a amintit că planul de anulare a alegerilor a fost pus la cale de „Plahotniuc și Dodon împreună”.

„Suntem aici să-i cerem lui Dodon să nu semneze decretul de numire a lui Clima într-o funcție de răspundere. Oricum nu-l va salva nici Clima și nici alți judecători sau procurori corupți, pentru că lista păcatelor lui Dodon este mare și oamenii înțeleg că sărăcia lor se trage din hoția lui Plahotniuc, Dodon, Clima și alții ca ei”, a declarat și lidera PAS, Maia Sandu.

Manifestații au scandat: „Dodon, nu semna” și „Clima și Dodon, la tomberon”.

Președinția a legat protestul de astăzi de viitoarea campanie pentru alegerile prezidențiale, afirmând că opoziția ar cauta „orice motiv, inventat sau închipuit, pentru a se manifesta politic în lipsa oricăror alte idei și inițiative cu adevărat folositoare pentru cetățeni”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md