VIDEO // PAS a organizat un flashmob la Președinție: Dodon, nu semna pentru judecători corupți

by D M
Distribuiti mai departe...

Mai mulți deputați, membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate au organizat în această dimineață un flashmob în fața Președinției. Organizatorii acțiunii i-au solicitat lui Igor Dodon să nu semneze decretele de promovare în funcție a unor judecători și în principal a lui Vladislav Clima, care a fost votat săptămâna trecută de  CSM în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Despre numirea acestuia, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a vorbit încă acum o lună. Potrivit primarului de Bălți, în schimbul numirii sale, Clima i-a promis  președintelui Dodon să contribuie din noua postură la reînscăunarea ilegală a fostului deputat socialist, Vladimir Țurcan în fotoliul de președinte al Curții Constituționale. 

DETALII AICI: Usatîi strică planurile lui Dodon de acaparare a sistemului judiciar: Una dintre scheme a fost distrusă, alta – deconspirată

De precizat că Vladislav Clima a fost președintele completului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care în 2018 a dispus anularea alegerilor din capitală când victoria a fost obținută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În cadrul evenimentului, liderul PAS, Maia Sandu, a declarat că judecătorul Clima nu o să-l ajute pe Dodon, indiferent în ce funcție va fi promovat: „Oamenii au inteles că trebuie să scăpăm de acești hoți”.

Potrivit politicianului, Dodon, care în toți acești ani „se ascundea după Plahotniuc sau funcții” vorbește cetățenilor că anume el a fost cel care a scăpat R.Moldova de „oligarh”. În acest sens, ea l-a catalogat ca un „mincinos, incompetent și corupt”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...