Premierul Chicu SPERĂ că de la 1 septembrie școlile și grădinițele se vor redeschide

by D M
Distribuiti mai departe...

Toate instituțiile de învățământ, inclusiv grădinițele, își vor începe activitatea de la 1 septembrie curent. Pentru aprovizionarea acestora cu echipamente de protecție epidemiologică, autoritățile vor cheltui în jur de 50 de milioane de lei. Declarațiile au fost făcute de premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă.

„Sperăm că vom deschide instituțiile de învățământ de la 1 septembrie. Am avut o discuție cu colegii mei de la Guvern privind procurarea echipamentelor și va fi nevoie de 50 de milioane de lei și asta vom face”, a declarat Ion Chicu.

Grădinițele și-au sistat activitatea în luna martie. În acest context, mai multe grupuri de părinți au protestat în centrul municipiului Bălți și Chișinău pentru redeschiderea grădinițelor din cauza numărului tot mai mare de copii care mor în timp ce rămân acasă fără supraveghere.

Anterior, președintele Igor Dodon a promis că activitatea grădinițelor din țară va fi reluată din 15 iulie. Președintele a precizat că la baza deciziei va sta situația epidemiologică din țară. Totuși, potrivit lui Dodon, primele vor fi deschise grădinițele din localitățile rurale.

Sursa: Agora.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...