Elevii din Moldova sunt invitați să participe la un concurs online de poezie. Care sunt condițiile de participare

Concurs-de-eseuri-ediția-a-II-a-Drept-administrativ-2016-cover-920×552

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei organizează, cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române, un concurs online de poezie, proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române.

Concursul „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu) se adresează tinerilor din Republica Moldova, cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Râbnița, Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni:
#1. elevi de școală generală, ciclul gimnazial;
#2. elevi de liceu și studenți.

Cerințe de redactare:
# format Word sau PDF;
# font Times New Roman 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri;
# pagină format A4, de maximum trei pagini.

Lucrările pot fi depuse până în data de 25 august, ora 24.00, la adresa de e-mail [email protected].

Juriul va fi compus din academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea.

În cadrul concursului vor fi acordate câte trei premii și trei mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în volume de literatură română, albume de artă și lucrări științifice de literatură română.

Câștigătorii concursului urmează să fie anunțați luni, 31 august pe conturile de Facebook ICR Chișinău și pagina oficială a Consulatului General al României la Bălți.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente