fbpx

sondaj | Ilan Șor, în Top 3 pretendenți la funcția de șef al statului, chiar dacă vârsta nu-i permite să candideze

Tot mai mulți cetățeni îl vor pe Ilan Șor președinte, chiar dacă vârsta îl împiedică să candideze. Numărul cetățenilor care l-ar vota pe liderul Partidului ȘOR în funcția de președinte este în continuă creștere, potrivit unui nou sondaj realizat de compania Intellect Group.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Peste 13% dintre participanții la sondaj, care au exprimat o opțiune electorală, au declarat că ar vota pentru Ilan Șor, chiar dacă acesta nu va putea candida la alegeri deoarece nu are 40 de ani împliniți. Potrivit noului sondaj, Ilan Șor este pe locul trei la intenția de vot la alegerile prezidențiale, fiind devansat doar de Igor Dodon și Maia Sandu.

Cercetarea sociologică atestă, însă, ratingul în creștere al liderului Partidului ȘOR. Dacă la sondajul precedent, aproximativ 9% dintre cei intervievați îl cotau pe Ilan Șor cu șanse de a deveni președinte, acum deja peste 13 la sută dintre cei care au exprimat o opțiune sunt gata să-l voteze pe fostul primar de Orhei.

În același timp, intenția de vot pentru Igor Dodon este în scădere. Ilan Șor li se asociază cel mai mult oamenilor cu personajul Robin Hood, cunoscut pentru faptul că lua bunurile celor bogați și le împărțea săracilor. Sondajul a fost realizat în perioada 23-27 iulie, pe un eșantion de 1072 de persoane din 77 de localități ale Republicii Moldova, marja de eroare fiind de ±3,2%.

Articole asemănătoare

Back to top button