fbpx

O nouă avertizare de la OMS: Este posibil să nu fie găsită niciodată „o soluţie miraculoasă” pentru COVID-19

În ciuda faptului că țările sunt în așteptarea unui vaccin pentru a lupta cu noul coronavirus, este posibil ca niciodată să nu fie găsită „o soluție miraculoasă” pentru COVID-19. Avertizarea a fost făcută astăzi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a precizat că drumul spre normalitate va fi lung.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În aceste condiții, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi directorul departamentului de urgenţe din cadrul Organizației, Mike Ryan, au îndemnat toate țările să adopte și să respecte cu multă strictețe  măsurile sanitare, printre cele mai importante fiind purtarea măştii de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

„Mesajul nostru către oameni şi către guverne este clar: Faceţi cu toţii toate aceste lucruri (…) Măştile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în lume.

Mai multe vaccinuri se află acum în faza a treia a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment şi este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferinţă de presă organizată în format virtual, la sediul OMS din Geneva.

Potrivit lui Mike Ryan, țările cu o rată mare de transmitere virală, precum Brazilia şi India, trebuie să se pregătească pentru o bătălie majoră: „Drumul spre ieşirea din pandemie este lung şi necesită un angajament susţinut”.

Cei de la OMS au precizat că echipa de experți care a pornit o anchetă în China, țara unde au apărut primele cazuri de COVID-19, nu s-a întors deocamdată. De asemenea, oficialii au anunțat că o altă echipă mai mare, coordonată de OMS şi compusă din experţi chinezi şi internaţionali, urmează să studieze originile virusului în oraşul Wuhan.

Directorul general al OMS a mai îndemnat femeile care au devenit mame de curând să continue să îşi alăpteze bebeluşii, chiar dacă s-au infectat, întrucât, în cazurile lor, beneficiile depăşesc substanţial riscurile de infectare, transmite Agerpres.

Până astăzi, 3 august, în lume s-au înregistrat peste 18 milioane de cazuri de infecție. În total, peste 694.000 de persoane au decedat, iar peste 11.000 au fost vindecate.

Articole asemănătoare

Back to top button