fbpx

foto | Un bărbat a fost arestat după ce a luat ostatică angajata unei bănci din Ucraina și a amenințat cu bombă

În Ucraina a avut loc o nouă luare de ostatici. Cazul bizar a fost înregistrat astăzi, 3 august, după ce un bărbat a luat o persoană ostatică într-o bancă din Kiev și a susținut că deține o bombă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest caz a anunțat adjunctul ministrului de Interne, Anton Gheraşcenko. El a scris că individul a intrat într-o bancă din complexul Leonardo, din centrul capitalei, pe la orele amiezii. Bărbatul spunea că are în rucsac o bombă și a cerut angajaților să sune la poliție, transmite Agerpres.

„Angajaţii instituţiei bancare au părăsit biroul, în timp ce şefa sucursalei a rămas acolo ca ostatică”, a precizat Gheraşcenko.

Ulterior, ostatica a fost eliberată fără a suporta careva traume. Potrivit adjunctului, individul este un cetăţean de 32 de ani, din Uzbekistan. Deși nu se cunoaște motivul pentru care a recurs la gest, Gheraşcenko a menționat că „potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, este o persoană dezechilibrată mintal”.

Bărbatul a mai cerut să vorbească cu jurnaliștii, iar unii reporteri au primit permisiunea de a-i adresa întrebări înainte ca Poliția să pătrundă în clădire. Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a susținut că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, spunând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile.

„Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii lucrează la faţa locului”, a precizat mai târziu Gheraşcenko, menţionând că operaţiunea a fost executată de serviciile de securitate ucrainene (SBU).

 

Menționăm că acesta este deja al treilea caz similar, din ultimele săptămâni, care are loc în Ucraina.

Pe 21 iulie, un necunoscut a luat 20 de persoane ostatice în orașul ucrainean Luțk. La fața locului au fost auzite atunci și focuri de armă. Nici o persoană nu a suferit, iar bărbatul ar avea probleme psihice. Acesta a discutat cu președintele Ucrainei, cerându-i ca acesta să publice pe Facebook o secvență video în care îndeamnă oamenii să privească filmul Earthlings din 2005 – zis și făcut.

Pe 23 iulie, la doar două zile, un bărbat înarmat a luat ostatic un polițist în orașul Poltava, în timp ce oamenii legii încercau să-l rețină. Peste două săptămâni, bărbatul a fost ucis în timpul reținerii. Individul avea o grenadă, iar persoana sechestrată a reușit să se ferească de explozie.

Articole asemănătoare

Back to top button