/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Locuitorii comunei Geamăna continuă să protesteze la gunoiștea din Țânțăreni

03 august 2020, ora 20:23

Deși incendiul de la gunoiștea de la Țânțăreni a fost stins acum patru zile, locuitorii comunei Geamăna continuă să protesteze și astăzi. Aceștia au atașat pancarte de porțile poligonului și refuză să părăsească locul, până autoritățile nu soluționează problema deșeurilor, depozitate în apropierea localității lor. Autoritățile centrale și locale au promis că problema va fi soluționată până la sfârșitul acestui an.

La o săptămână, de când a luat foc poligonul de deșeuri de la Țânțăreni, localnicii din Geamăna continuă să protesteze. Chiar dacă focul a fost stins, în urmă cu patru zile, oamenii sunt nemulțumiți că autoritățile nu soluționează problema gunoiștii, care poate genera focare de infecții în preajma satului.

„Nu putem ieși cu copiii, cu nepoții la plimbare, tot mirosul acesta se simte”.

„Apa este foarte murdară. Noi stăm și protestăm aici ca Guvernul nostru să ne audă, după 30 de ani în care nu s-a întreprins nimic”.

„Noi în continuare stăm și protestăm ca să închidă gunoiștea de la Țânțăreni și într-adevăr, vrem ca să fie și aerul curat, și apa curată”.

Locuitorii comunei au spus că, din cauze aerului și apei poluate, au probleme de sănătate.

„Oncologie, boli de care vreți – la Geamăna și în toate satele din împrejur”.

„Niciun rezultat. Vom sta aici până nu vom vedea un rezultat, conform actelor”

Pentru a găsi o soluție, primarul comunei Geamăna a avut în această după-amiază o întrevedere cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban, și prim-ministrul Ion Chicu. Aceștia din urmă au oferit garanții că problema va fi rezolvată, până la sfârșitul acestui an.

„Eu le-am expus ce se întâmplă și care ar fi reacția lor, pentru a nu se mai întâmpla lucruri de genul dat la o gunoiște, care afectează trei localități, cel puțin. Astăzi, suntem în protest, dar de mâine ne retragem”. EDUARD STURZA, PRIMAR COMUNA GEAMĂNA

Incendiul de la gunoiștea de la Țânțăreni a izbucnit în urmă cu o săptămână. Pompierii nu au intervenit imediat, ci abia după ce s-a analizat modul în care trebuie să fie lichidat focul. Astfel, focul a fost localizat abia peste trei zile. Poligonul de deșeuri din Țânțăreni se extinde pe o suprafață de 900 m2. Aici sunt depozitate deșeurile aduse din Capitală, în jur de 700 de tone în fiecare zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram