/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ O femeie din Drochia și-a decorat grădina cu sticle din plastic, iar din capace și-a creat un mozaic pe perete

03 august 2020, ora 20:52

O femeie de 68 de ani din satul Baroncea, raionul Drochia, știe cum să reutilizeze sticlele din plastic. Le folosește ca materie primă pentru decor. Din sticle și-a decorat grădina, iar din capace și-a creat un mozaic pe perete de toată frumusețea.

Acum cinci ani, Tamara Rusu a decis să-și decoreze curtea cu plastic. În doar doi ani a adunat cinci saci cu capace și mii de sticle. Majoritatea le-a adus de la gunoiștile din satele vecine.

„De la gunoiște, îmi luam mâncare în geantă, mă duceam dimineța la ora 08.00 și veneam seara la 19.00. Îmi luam căruciorul, mâncare și mergeam la gunoiște, 3 km la Chetrosu, 2 km la Gribova, 20 de km la Sofia”, TAMARA RUSU, locuitoare s. Baroncea

Munca a fost migăloasă, dar în numai două luni, peretele casei sale a devenit de nerecunoscut.

„Am strâns capace timp de doi ani de zile, le-am bătut în perete timp de două luni și le-am vopsit într-o lună. Zic că am mâini de aur, nepoțeii cei mici vin de la magazin cu capace. Îmi aduc chiar și de la Chișinău. M-au ajutat copiii din sat. Au auzit că strâng capace și îmi aduceau, iar eu le plăteam”, TAMARA RUSU, locuitoare s. Baroncea.

Mai apoi, Tamara Rusu a găsit o alternativă și pentru sticle.

„Din sticlele albe nu știam ce să fac, le-am vopsit albastre și am făcut lac, din cauciucuri am făcut lebede, am făcut frumos”, TAMARA RUSU, locuitoare s. Baroncea.

Acum, curtea femeii a devenit locul perfect pentru ședințe foto.

„Vin absolvenții să se fotografieze, vin miri și mirese. Se poate să ne fotografie? Poftim”, TAMARA RUSU, locuitoare s. Baroncea.

Creativitate femeii este apreciată de vecinii săi, care spun că datorită Tamarei Rusu, mahalaua lor este plină de culoare.

„Ea în nenumărate rânduri ne-a uimit cu compozițiile ei, frumoase și neobișnuite. Ea a făcut un teren pentru nepoții săi. Și-a decorat casa foarte frumos, prima dată era făcut din capace, ea le-a colectat special colorate și le-a aranjat conform tehnicii de creare a covoarelor. Ultimii 6-7 ani, casa este foarte colorată, este o pată de culoare pe toată strada noastră”

Tamara Rusu urmează să decoreze cu plastic și curtea grădiniței din satul Baroncea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram