‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCe conține dosarul de acordare a compensației pentru prejudicii provocate de secetă și grindină....

Ce conține dosarul de acordare a compensației pentru prejudicii provocate de secetă și grindină. Termenul limită de depunere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a aprobat recent Regulamentul de acordare a compensațiilor pentru a acoperi parțial prejudiciile din sectorul agricol cauzate de calamitățile naturale.

Regulamentul stabilește modalitatea de recepționare și examinare a dosarelor, inclusiv stabilirea și acordarea compensațiilor din Bugetul de Stat prin intermediul AIPA.

Solicitanții vor trebui să depună dosarele de solicitare a compensației la subdiviziunile teritoriale ale AIPA din raza teritorială în care își desfășoară activitatea.

Termenul limită de depunere a dosarului este 18 septembrie 2020.

Dosarul de acordare a compensației va conţine următoarele documente obligatorii:

  • cererea de acordare a compensației;
  • declaraţia pe propria răspundere privind completitudinea dosarului și veridicitatea informaţiei înscrise în documentele prezentate;
  • copia extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice sau a certificatului de înregistrare a gospodăriei ţărăneşti;
  • copia extrasului din Registrul bunurilor imobile sau din Registrul contractelor de arendă;
  • copia Actului de constatare a pagubelor pentru recolta anului 2020, cauzate de secetă sau grindină;
  • copia primelor 8 file din Pașaportul Proiectului de înființare a plantației horticole sau copia schiței de proiect în cazul plantațiilor de arbuști fructiferi și căpșun.
  • copia de pe certificatul privind atribuirea codului IBAN, eliberat de către banca comercială;
  • copia Actului de înființare a plantației perene, întocmit conform legislației.

Suportului financiar de stat acordat în sumă de 100 milioane lei, va fi acordat din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, pentru compensarea parțială a pierderilor, suferite de producătorii agricoli, ca urmare a înregistrării secetei (la culturile cerealiere de toamnă) și căderilor de grindină (la culturile horticole).

‹ adv ›

Compensația va fi acordată pentru câmpurile de culturi cerealiere din prima grupă, afectate de secetă, în măsură de 60% și mai mult, precum și pentru culturile horticole, afectate de grindină, în măsură de 60% și mai mult.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›