Un italian a devenit șef de promoție la 96 de ani: Bărbatul este cel mai bătrân absolvent de facultate din țara lui

Un italian a absolvit facultatea ca șef de promoție la 96 de ani. E veteran de război și nici măcar pandemia nu l-a împiedicat să își îndeplinească visul – să obțină licența în istorie și filosofie, transmite Digi24.

Foto: Giuseppe Paterno/hamsanews.in

Emoționat până la lacrimi, Giuseppe Paterno își trăiește visul cu ochii – ține în mână diploma de licență. La 20 de ani când poate ar fi trebuit să înceapă studiile, a plecat pe front în Al Doilea Război Mondial. Când s-a întors, și-a întemeiat o familie pe care a trebuit să o întrețină și iar n-a avut timp de școală. La 30 de ani, abia, a terminat liceul, iar acum, la 96, e cel mai bătrân absolvent de facultate din Italia.

Primii doi ani de studii au fost simpli, lucrările și le redacta la mașina de scris primită cadou când a ieșit la pensie, iar documentarea o făcea la bibliotecă. Situația s-a schimbat radical odată cu pandemia de coronavirus. A trebuit să învețe să lucreze la calculator și să se pregătească pentru examene online.

Acum că a încheiat socotelile cu școala, Giuseppe vrea să se apuce de scris și să recitească acele cărți pe care, crede el, nu le-a studiat suficient.


Pub