image
Sursa foto: IGSU

Incendiu de proporții la Cahul: Trei echipaje de pompieri au luptat cu flăcările

Peste 20 de hectare de vegetație uscată a luat foc în apropierea localității Câșlița-Prut, raionul Cahul. Pentru lichidarea incendiului la fața locului au fost implicate trei echipaje de pomperi dar și autoritățiel publice locale.

Totul a avut loc în amiaza zilei de ieri, apelul la Serviciul 112 fiind înregistrat la ora 11:57.

La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție. Iarbă uscată a fost cuprinsă de flăcări pe un iamaș. Pentru localizarea arderii au lucrat 18 de persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate șase unități de tehnică. Salvatorii au reușit localizarea arderii către ora 14:28 astfel evitând răspândirea focarului. Incendiul a fost lichidat la ora 15:17.

Potrivit IGSU, nimeni nu a avut de suferit, iar focul a nimicit 20 ha de vegetație uscată, dar și parțial a afectat arbuști.

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind pericol excepțional de incendiu cu caracter natural prognozat pentru perioada 31 iulie – 06 august, cetățenii sunt să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis.

Oamenii mai sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 intervenții ale echipelor de pompieri la lichidarea focarelor de ardere. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Noutăţile partenerilor

comentarii: