Numărul persoanelor care revin în țară, în creștere. Fluxul de călători în ultimele 24 de ore

6112 de cetățeni au revenit în Moldova în ultimele 24 de ore, cel mai mare flux de călători fiind înregistrat la frontieră moldo - română, aproape 3500 de cetățeni, și doar 1118 la frontiera cu Ucraina. Totodată, peste o mie de persoane au venit cu avionul.

Foto: UNIMEDIA

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 191 persoane și completate 6 112 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Pe parcursul a 24 de ore (31.07.20), polițiștii de frontieră au înregistrat 20 de acțiuni ilegale: - 15 încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; - un caz de trafic ilegal de bunuri; - trei cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; - o persoană a fost documentată pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 167 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.


Pub