Primarul capitalei a mers la muncă pe bicicleta și a rămas nu foarte încântat de siguranța pe traseu. Află la ce concluzii a ajuns

Primarul capitalei Ion Ceban s-a deplasat la muncă pe bicicleta, așa cum a promis anterior. Edilul spune că traseul până la muncă nu a fost unul complicat, deși infrastructura rutieră nu permite utilizarea în siguranţă a bicicletei. Totuși va repeta experiența.

Foto: facebook/Ion Ceban

„Azi la muncă cu bicicleta. Aşa cum am promis. Nu a fost foarte complicat, deși infrastructura rutieră nu permite utilizarea în siguranţă a acestui tip de transport. Voi veni mai des”, a scris primarul într-o postare pe facebook.

Ceban a îndemnat atât bicicliştii, cât şi şoferii să fie mai înţelegători şi să se respecte reciproc în trafic.

Totodată a menționat că municipialitatea va amenaja piste pentru biciclişti pe străzile şi aleile care se repară în prezent sau urmează a fi reabilitate.

„Amenajarea pistelor pentru biciclişti este parte a Planului de mobilitate, care este gândit actualmente la nivel de municipiu Chişinău. La fel, vom amenaja şi parcări pentru biciclete”, mai scrie Ceban.

Primăria municipiului Chișinău, în perioada următoare, își propune să organizeze și să amenajeze trasee pentru biciclete care să facă legătura între sectoarele orașului. Este vorba despre amenajarea pistelor pentru biciclete pe străzile 31 august, bulevardul Grigore Vieru, bulevardul Mircea cel Bătrân și piste comune pentru transport public pe străzile Pușkin, Bodoni, Mateevici și Ștefan cel Mare, scrie într-o postare pe facebook Victor Chironda, la sfârșitul lunii iulie.

facebook/Ion Ceban / Sursa:facebook/Ion Ceban
facebook/Ion Ceban / Sursa:facebook/Ion Ceban


Pub