(video) O „cascadă” s-a format într-un parc din Chișinău, în urma unei scurgeri de apă

O scurgere de apă are loc într-o zonă verde din Chișinău. Este vorba despre parcul „Râșcani”, situat între sectoarele Râșcani și Ciocana. Mai multe imagini în acest sens au fost surprinse de expertul economic, Veaceslav Ioniță și publicate pe pagina sa de facebook. Acestea ne-a spus că imaginile au fost făcute în această dimineață.

Contactat de UNIMEDIA, reprezentanții Apa-Canal ne-au spus că o astfel de problemă a existat ieri însă a fost soluționată. Astăzi, specialiștii au intervenit într-o altă zonă din Chișinău, pe o stradă de la Poșta Veche.

„Un apeduct vechi din 1977 a cedat din cauza uzurii, dar este introdus în proiectul de investiții pentru anul acesta și până la sfârșitul anului o să fie reparat tronsonul respectiv. Apa este închisă pentru a putea lucra specialiștii”, ne-a spus Nadejda Fotescu, purtătoare de cuvânt a S.A „Apă Canal”.

În urma unei solicitări a lui Iurie Tesa, activist al Platformei DA, S.A. „Apă - Canal Chișinău” a prezentat informația referitoare la indicatorii tehnico-economici. Astfel s-a constat că în anul 2019, pierderile de apă au constituit 34 % din volumul apei furnizate consumatorilor.

Documentul a fost publicat de către deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, unde a făcut referire la modul în care gestionează intreprinderea, dar și cum stau lucrurile în alte domenii de prestare a serviciilor publice.


Pub