• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Consultarea publică a proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal

Consultarea publică a proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal

   1888

Primăria municipiului Chișinău informează că a fost anunțate consultări publice asupra proiectului de decizie „Regulament privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău". 

Elaborarea documentului are drept scop asigurarea realizării Planului de Implementare a Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, aprobat prin decizia CMC din 23.07.2020, întru sistematizarea acţiunilor întreprinse, orientate spre stimularea comerţului ambulant, organizat şi modern și dezvoltarea concurenței loiale. 

Noul Regulament stabileşte modul de organizare şi de desfăşurare a licitaţiilor cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul mun. Chișinău, condiţiile de participare la licitaţii şi de achitare a costului bunului adjudecat.

Organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor prevede publicarea prealabilă a comunicatului informativ, familiarizarea participanţilor cu loturile expuse, asigurarea liberului acces şi a drepturilor egale pentru toţi participanţii, prioritatea preţului maxim propus și informarea publicului asupra rezultatelor concursului.  

Licitaţiile sunt organizate de Primăria municipiului Chișinău sau de autorităţile abilitate, indicate în prezentul Regulament, care are dreptul de a-şi delega, în bază de contract, atribuţiile de organizare altor persoane juridice selectate prin concurs. Decizia privind expunerea la concurs a loturilor este luată de către Consiliul municipal Chișinău.

Câştigătorul licitaţiei nu este în drept să amplaseze unitatea de comerț ambulant stradal fără a încheia contractul de vânzare-cumpărare a dreptului privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul mun. Chișinău şi fără a recepţiona locația fizic.

Totodată,  Câştigătorului licitaţiei i se interzice să încheie contracte/acorduri vizavi de înstrăinarea locației și/sau a unității comerciale, să transmită dreptul parțial sau total de exploatarea locației și/sau a unității comerciale. Mai mult, câştigătorul licitaţiei este obligat să utilizeze și să activeze pe amplasamentul adjudecat în numele propriu.

Mijloacele băneşti obţinute din vânzarea drepturilor privind amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău prin licitaţii, precum şi din achitarea conturilor, urmează a fi transferate pe contul bugetului municipiului Chişinău.  

Recomandările pe marginea proiectului supus consultărilor publice pot fi expediate până pe data de 13 august  2020, ora 17:00, pe adresa electronică: dc@pmc.md, persoana de contact: Gr. Veverița, tel.: (022) 22-19-55, sau pe adresa: șos. Hâncești, 53A.

Proiectul Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău este disponibil pe site-ul Primăriei municipiului Chișinău (chisinau.md), pe platforma guvernamentală particip.gov.md, precum și pe pagina web a DGCAPPS (comert.chisinau.md).