/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Coronavirus: Informaţii privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state

missing
01 august 2020, ora 15:51

Ministerul de Externe a publicat informații actualizate despre condițiile de acces ale cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19.

România: Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova.

Ucraina: La intrarea în Ucraina, cetăţenii RM nu vor fi plasați în carantină, după ce vor prezenta rezultatul negativ al testării COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrare în Ucraina. De asemenea, este obligatorie procurarea poliţei de asigurare medicală, care să acopere cheltuielile legate de tratamentul COVID-19.

Austria: Cetățenii străini, inclusiv cei din Republica Moldova, pot intra în Austria dacă dețin: viză de tip D, eliberată de Austria, permis de ședere, documentele necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005. Dacă cetățenii se încadrează în categoriile menționate, pot intra în Austria numai dacă dețin un certificat medical în limba germană sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 este negativ. La intrare în Austria, cetățenii RM urmează să fie amplasați în locații de observație(carantină) timp de 10 zile.

Bulgaria: Intrarea cetățenilor Republicii Moldova este permisă, după ce vor prezenta rezultatul negativ al testării COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria. De asemenea se permite tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria cu condiția garantării părăsirii imediate a țării.

Cehia: Cetățenii RM pot călători în Republica Cehă doar în cazul în care dețin: viză de lung sejur, permis de ședere temporar sau permanent, un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență (17 mai 2020). De asemenea, la intrare este necesară prezentarea unui certificat privind testul COVID- 19 negativ sau urmează să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Călătoriile în scop turistic sau vizite de scurtă ședere pentru cetățenii moldoveni nu sunt posibile în acest moment.

Estonia: Traversarea frontierei de stat a Estoniei este permisă cetățenilor RM care dețin permis de ședere, sau drept de ședere, inclusiv viză de muncă eliberată de către autoritățile estoniene, ori tranzitează către ţara de reşedinţă şi nu prezintă simptome de COVID-19.

Franța: Cetățenii Republicii Moldova nu au acces pe teritoriul Franței.

Germania: Republica Moldova nu se regăsește în lista țărilor terțe recomandate de Consiliul UE. Acest lucru presupune că pentru cetățenii moldoveni rămân valabile condițiile de călătorie de până acum.

Grecia: Cetățenii vor fi obligați, cu cel puțin 24 ore înaintea efectuării călătoriei, să completeze un formular electronic de localizare al pasagerilor, prin intermediul căruia autoritățile să poată asigura evidența călătorilor. De asemenea, vor fi testați obligatoriu, iar după testare, până la aflarea rezultatului se vor autoizola la destinația pe care au declarat-o în formularul de localizare al pasagerilor. În funcție de rezultat, pozitiv – vor fi obligați să se afle 14 zile în autoizolare, negativ – fără carantină.

Irlanda: Restricții de călătorie pe teritoriul Irlandei nu sunt. Pentru toți cei care intră în Irlanda se aplică obligativitatea de a se autoizola timp de 14 zile și de a completa un formular de localizare a pasagerilor.

Rusia: Conform Hotărârii Guvernului Federaţiei Ruse, este interzisă intrarea cetățenilor străini sau a apatrizilor, pe teritoriul Rusiei, cu excepția următoarelor categorii:
– Membrii misiunilor diplomatice și consulare acreditați în Rusia și membrii familiilor acestora;
– Colaboratorii organizațiilor internaționale în Rusia și membrii familiilor acestora;
– Șoferii pe rute internaționale de transport;
– Membrii ai echipajelor de transport aerian, maritim și fluvial, feroviar internațional;

În documentul de mai jos găsiți condițiile de călătorie pentru fiecare stat în parte:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram