Un grup de peste 15 ziariști și alți formatori de opinie, vor redescoperi turismul de aventură în cadrul evenimentului #RedescoperaAventura

Pentru prima dată în Republica Moldova, un grup de peste 15 ziariști și alți formatori de opinie, vor redescoperi turismul de aventură în cadrul evenimentului #RedescoperaAventura. Pe parcursul a 48 de ore, ei vor alerga prin viile și codri din zona de nord a țării circa 12 km, vor coborâ pe Nistru cu kayakurile mai mult de 10 km, după care vor explora zona de sud cu bicicletele, parcurgând o distanță de peste 40 km.

Foto: Redescoperă Moldova

Pe parcursul întregii expediții, care se va desfășura în perioada 1-2 august 2020, participanții vor vizita mai multe destinații turistice, de la vinării până la muzee și atracții naturale. Partener general al proiectului #RedescoperaAventura este brandul Traumeel S, un unguent homeopatic folosit pentru ameliorarea simptomelor inflamatorii și dureroase din luxatii și alte traumatisme ale aparatului locomotor. Parteneri tehnici sunt companiile Kayakingtours.md și VeloPoint.

#RedescoperăAventura / Sursa:Redescoperă Moldova

Coorganizator al expediției #RedescoperăAventura este Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid și Asociația Națională pentru Turism Receptor. În cadrul expediției vor fi lansate trei oferte de turism de aventură, dezvoltate de operatorii de turism în trei destinații turistice emblematice, cu susținerea partenerilor de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid.

#RedescoperăAventura / Sursa:Redescoperă Moldova

Oaspeții în căutare de adrenalină și experiențe în aer liber vor putea opta pentru drumeții în regiunea Codrilor, în proximitatea satului Sadova, la Crama Tudor, un mic producător de vinuri și destinație de experiențe unice de turism rural și oeno-gastronomic; plimbări cu kayak-ul sau barca pe râul Răut, în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi sau pe râul Nistru, dezvoltate de KayakingTours, o companie specializată în servicii de turism de aventură; sau escapade turistice cu bicicleta pe o nouă rută turistică de ciclism pe traseul Chișinău–Palanca, dezvoltată de VeloPoint, o companie de închiriere de biciclete și experiențe de ciclism turistic. Acești trei prestatori de servicii turistice au beneficiat de granturi și asistența Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid, pentru procurare de biciclete, kayak-uri, echipamente și amenajări care au sporit calitatea serviciilor turistice oferite.

#RedescoperaAventura / Sursa:Redescoperă Moldova

Itinerariul de ciclism este unic în Moldova, cu o distanță impresionantă de 226 km, care cuprind 6 segmente și zeci de circuite în jurul destinațiilor turistice din regiunea Codru și Ștefan Vodă. Ruta turistică oferă informații și oferte de experiențe turistice la vinării, pensiuni, muzee locale și monumente, sporind astfel atractivitatea acestora. Turiștii activi vor gusta din experiențele autentice ale turismului rural, vor interacționa cu localnicii și se vor delecta cu peisajele nemaipomenite ale Moldovei.

Pentru informații suplimentare:

Iulian Bercu, GSM +37369248009


// console.log('no ads situation')