Doi șoferi străini, prinși la vamă cu acte false. Unul dintre ei a rămas fără microbuz, pe durata anchetei

Doi conducători auto străini, un ucrainean și un german, au fost documentați de către polițiștii de frontieră, pentru folosirea certificatului de înmatriculare falsificat și pentru modificări neautorizate la mjlocul de transport.

Foto: border.gov.md

Primul caz a avut loc la punctul de trecere Tudora, la intrarea în Republica Moldova. Șoferul, un cetățean al Ucrainei de 35 de ani, a prezentat polițiștilor de frontieră un certificat de înmatriculare al semiremorcii, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, însă care nu corespunde unui act autentic. În urma verificărilor suplimentare au fost depistate mai multe elemente de falsificare. Bărbatul a precizat că este doar în calitate de șofer și nu cunoștea despre falsul depistat în acte. La scurt timp, la punctul de trecere s-a apropiat proprietarul camionului cu semiremorcă și a prezentat documentul original, fapt ce a permis autorizarea trecerii frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările pe faptul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Un alt caz a avut loc în punctul de trecere a frontierei Leușeni, fiind implicat un cetățean german în vârstă de 40 de ani, la volanul unui microbuz de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Germania. Deși la primele verificări, actele prezentate erau valabile, polițiștii de frontieră au acționat în baza analizei de risc, cercetând adițional microbuzul. Oamenii legii au depistat că numărul VIN nu corespundea cu cel înscris în certificatul de înmatriculare, fiind operate modificări fără a fi autorizate. Șoferul nu a putut oferi nicio explicație, declarând că nu cunoștea nimic despre modificări.

Până la elucidarea circumstanțelor, microbuzul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni.


Pub