(doc) Cine va participa la negocierea creditului din partea Federației Ruse: Sergiu Pușcuța, în cap de listă

Guvernul a aprobat astăzi lista persoanelor care vor reprezenta Republica Moldova în timpul negocierii creditului oferit de Federația Rusă Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Conducătorul delegației va fi Ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța, acesta fiind urmată de Șeful Direcției Datorii Publice, Elena Matveeva. De asemenea, delegația a fost constituită de o persoană din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europenii, un reprezentat al Ministerului Economiei și Infrastructurii și un reprezentant al Ministerului Justiției.

Astfel, Pușcuța a fost împuternicit de Guvern pentru semnarea documentelor relevante negocierilor în cauză şi pentru parafarea textului Acordului nominalizat.

Amintim că la 23 aprilie anul curent, Parlamentul a adoptat Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și cel al R. Moldova, privind acordarea unui împrumut financiar de stat în valoare de 200 de milioane de euro. Pentru au votat deputații PSRM și PD.

Tot în acea zi, Curtea Constituțională a suspendat acțiunea, după ce judecătorii Curţii Constituţionale l-au destituit pe președintele CC Vladimir Țurcan și au ales-o în această funcție pe magistrata Domnica Manole.

La 7 mai, magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțional acordul de împrumut financiar în valoare de 200 de milioane de euro, dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Asta după ce deputații Sergiu Sîrbu, Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău au depus sesizări la CC, în acest sens.


Pub