Memorandumul privind o nouă asistență macro-financiară din partea UE, aprobat la Guvern. Tranșa a doua va conține 6 condiționalități din programul expirat recent

Memorandumul privind o nouă asistență macro-financiară din partea UE a fost aprobat la Guvern. Astfel, pentru prima tranșă nu este nicio condiționalitate, iar pentru tranșa a doua se impun 6 condiționalități, care sunt preluate din actuala asistență actuală, care expiră în această vară.

Foto: UNIMEDIA

Împrumutul de 100 de milioane de euro urmează să fie acordat în două tranșe egale. Debursarea primei tranșe este condiționată de semnarea Memorandumului de Înțelegere, în timp ce a doua tranșă va depinde de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului.

Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, iar maturitatea acestuia este de maxim 15 ani. Rambursarea împrumutului va avea loc într-o singură plată. Rata dobânzii aplicată pentru fiecare tranșă va depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională.


Pub