O nouă sesizare la ANI, Procuratură și FISC, în privința unei alte deputate PAS care nu și-ar fi declarat toate averile. „Voi da socoteala pentru fiecare bănuţ, nu am ce ascunde”

O altă deputată a fracțiunii PAS, Doina Gherman, este acuzată de parlamentarii PSRM că nu și-ar fi declarat toate averile. Socialista Alla Darovannaia a anunțat că a depus sesizări la Agenția Națională de Integritate și Procuratura Generală, dar și la Inspectoratul Fiscal de Stat, pentru a verifica sursele reale de venit ale familiei deputatei Doina Gherman.

Foto: UNIMEDIA

„Am analizat minuțios declarațiile de avere și interese ale deputatei Doina Gherman și am depistat lucruri care sunt extrem de curioase, dar și ilegale. Ca de exemplu, n-a avut apartament, apoi brusc a apărut ca și apartament vândut. Sau în calitate de inspector vamal, anterior, actuala deputată a Maiei Sandu ar fi cumpărat un teren cu circa 1.200 de lei (una mie două sute de lei), ca să aflăm, tot de la ea, că ulterior acest teren costă aproape 236 de mii de lei, adică prețul a crescut cu 18.000%. Fantastic! Ei mint statul și poporul sub masca unor oameni sinceri și corecți. Pentru că are ce ascunde, deputata PAS n-a indicat în mai multe declarații de avere veniturile obținute. Lipsesc din declarațiile de venit și interese dividentele obținute de soț de la o companie. O altă informație, care prezintă interes pentru cetățeni și, sunt sigură, și pentru procurori, este perioada când aceasta muncea la vamă și declara două automobile, inclusiv unul de lux, fără a indica valoarea acestora. În calitate de deputat, colega Maiei Sandu conduce un Lexus RX 450, costul căruia începe de la 45 de mii de euro, iar în declarație este indicat cu 10 mii de euro mai puțin”, a menționat deputata PSRM Alla Darovannaia, pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, parlamentara anunță că a sesizat Agenția Națională de Integritate și Procuratura Generală. Totodată, aceasta a solicitat Inspectoratului Fiscal de Stat să verifice sursele reale de venit ale familiei Doinei Gherman.

Solicitată de UNIMEDIA să comenteze acuzațiile care i se aduc, deputata PAS Doina Gherman, a declarat că este cu conștiința curată și dacă va fi cazul, va „da socoteală pentru fiecare bănuţ câştigat”. „Deputaţii milionari de la PSRM par să fie puternic afectaţi de la o vreme. Îi înţelegem - lui Dodon îi cade ceva. Nici nu este etic să mă folosesc acum de vulnerabilitatea lor psiho-emoţională şi să le răspund. Dacă va fi cazul, voi da socoteala pentru fiecare bănuţ câştigat de mine. Nu am ce ascunde. Conştiinţa mea este curată, atât în faţa cetăţenilor, cât şi în faţa familiei mele”, a precizat Doina Gherman.


Pub