08:46:38 25.04.2024
Stiri

FOTO // Arcadie Zaporojanu, omul care l-a adus pe Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. „Peste 16 ani, din nou la drum spre aceeași destinație, Ucraina”

Actualitate 31.07.2020 09:41 Vizualizări3250 Autor: Ziarul National
FOTO // Arcadie Zaporojanu, omul care l-a adus pe Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. „Peste 16 ani, din nou la drum spre aceeași destinație, Ucraina” Facebook


Fostul jurnalist Arcadie Zaporojanu din R. Moldova este omul care a intermediat aducerea lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk, iar la o distanță de 16 ani - la marea rivală Dinamo Kiev.

„Peste 16 ani, din nou la drum spre aceeași destinație, Ucraina. Fiind în aceste zile alături de nea' Mircea și de apropiații dumnealui, nu-mi doresc nimic mai mult decât, peste niște ani, să am și eu aceeași dorință, determinare și entuziasm de a-mi face meseria și o familie care să mă susțină cu aceeași dăruire. Respect, familia Lucescu”, a scris Zaporojanu pe Facebook.



Poză făcută acum 16 ani (Facebook/Arcadie Zaporojanu)



Poză făcută după 16 ani

De menționat că fanii echipei din Kiev sunt nemulțumiți că la echipă a fost adus Lucescu, care a câștigat mai multe titlul de campioană a Ucrainei cu Șahtior Donețk. Totuși, patronul echipei, Igor Surkis, a spus că are toată încrederea în antrenorul român.

Cât privește opiniile potrivit cărora tehnicianul român a greșit mergând la Kiev după 12 ani petrecuți la rivala Donețk, Arcadie Zaporojanu a punctat că mulți fotbaliști și antrenori au decis la fel în istoria fotbalului.

„Analogii din acestea în istoria fotbalului au fost multe. Chiar și în cariera lui Mircea Lucescu au fost astfel de treceri. Cu trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș, cu trecerea de la Dinamo la Rapid. Și cazuri au mai fost. Nu-l deranjează, mai ales că acum patru ani s-a despărțit de Șahtior, apoi a fost la Zenit și la Naționala Turciei. Și de ce să nu iei în calcul o provocare la Dinamo Kiev?”, se întreabă agentul antrenorului.

Mircea Lucescu a fost prezentat ieri oficial ca antrenor al celor de la Dinamo Kiev. Cel mai titrat antrenor român a susținut conferința de presă online și a oferit răspunsurile în limba română. La prezentare a participat și președintele clubului, miliardarul Igor Surkis.

„Am urmărit cu atenție conferința de presă a președintelui Igor Surkis și m-a surprins că s-a vorbit mult de raportul cu suporterii și mai puțin de ce ar trebui să facem noi, cei care ne ocupăm de soarta lui Dinamo Kiev. Nicăieri unde am fost, nu am adus schimbări radicale. Am dat și dau încredere totală jucătorilor care au evoluat, până la proba contrarie. Avem o săptămână la dispoziție. Din România nu am putut să văd campionatul ucrainean, dar din informațiile avute în ultimul timp am încercat să-mi fac o idee despre ceea ce înseamnă valoarea jucătorilor.

Voi avea discuții individuale cu toți jucătorii pentru a cunoaște starea lor de spirit. Eu cred că Dinamo are o echipă plină de jucători talentați. Au nevoie de o schimbare în modul de a gândi fotbalul și de a pregăti jocul.

În ceea ce privește transferurile, am avut o discuție cu scouting-ul. Am vrut să văd ce jucători s-au urmărit în toată această perioadă. Ei cunosc cel mai bine necesitățile echipei. Voi continua și mâine. Nu vreau să dau nume și nici necesitățile echipei până când nu voi fi convins de ce trebuie schimbat”, a spus Mircea Lucescu la prezentarea oficială ca antrenor al celor de la Dinamo Kiev, transmite Prosport.ro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md