10:37:24 23.04.2024
Stiri

DENUNȚ la Procuratură // Contrabanda cu ȚIGĂRI, RELUATĂ în R. Moldova. Vameșii au „scăpat” în România peste cinci milioane de țigarete „ascunse”: „Dodon face bani din acest trafic, bani pe care ulterior să-i folosească în campania electorală”

Actualitate 31.07.2020 13:44 Vizualizări2789 Autor: Ziarul National
DENUNȚ la Procuratură // Contrabanda cu ȚIGĂRI, RELUATĂ în R. Moldova. Vameșii au „scăpat” în România peste cinci milioane de țigarete „ascunse”: „Dodon face bani din acest trafic, bani pe care ulterior să-i folosească în campania electorală”


Schemele de contrabandă, stopate anul trecut după plecarea democraților de la guvernare, au „revenit în forță” începând cu luna ianuarie curent, pe timpul guvernării lui Igor Dodon, acuză șeful fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Astfel, autoritățile de frontieră din România au reținut, de la începutul anului curent, o cantitate impunătoare de țigarete, care le-a „scăpat” vameșilor moldoveni.

„Schemele cu contrabandă au revenit în forță din ianuarie prin eliberarea licențelor pentru două companii din Transnistria, prin acoperirea politică a guvernării lui Dodon. Dodon face bani din acest trafic, bani pe care ulterior să-i folosească în campania electorală, bani pe care acum îi folosește pentru pomeni electorale. Cinismul lui Dodon, în iunie, pe timp de pandemie, atunci când toți trebuiau să se preocupe, în special cei de la guvernare, de gestionarea situației, ei se ocupau cu contrabanda de țigări”, a declarat astăzi Igor Grosu, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Aceeași sursă a precizat că, din cauza acestei „performanțe negative și rușinoase a lui Dodon”, pentru a primi asistența din partea UE a fost inclusă o nouă condiționalitate care ține de combaterea contrabandei, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova.

Parlamentarul a anunțat că, în calitate de membru al Comisiei parlamentare de securitate și ordine publică, va cere audieri în cadrul comisiei a instituțiilor statului responsabile de contracararea acestui fenomen și, totodată, va face un denunț la Procuratura Generala cu date despre contrabandă.

Potrivit reprezentanților PAS, în primele șase luni ale anului 2020, autoritățile din România au reținut 5 319 856 de țigarete în valoare de 14 milioane de lei introduse prin contrabandă peste Prut, doar în luna iunie fiind reținute puțin peste trei milioane de țigarete.

În același timp, autoritățile din Republica Moldova arată că timp de șase luni au fost reținute doar 402 760 de țigarete de contrabandă sau 7,5% din cantitatea anunțată de vameșii români ca fiind capturată la frontiera cu R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md