17:34:50 29.03.2024
Stiri

RESTRICȚII // Piscinele, FOCARE de COVID-19: Activitatea acestora, SUSPENDATĂ începând cu 1 august

Actualitate 31.07.2020 15:11 Vizualizări3845 Autor: Ziarul National
RESTRICȚII // Piscinele, FOCARE de COVID-19: Activitatea acestora, SUSPENDATĂ începând cu 1 august
Poză simbol


Activitatea bazinelor și piscinelor din R. Moldova va fi sistată începând cu 1 august curent.

Interdicția a fost impusă astăzi de către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, a anunțat premierul Ion Chicu în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit lui Chicu, situația privind pandemia de COVID-19 înregistrează o tendință îngrijorătoare în republică, iar aceste unități de agrement au devenit „focare” de COVID-19.

„Nu toți agenții economici respectă regulile santitar-epidemiologice. (...) Din informația prezentată de colegii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Ministerul Afacerilor Interne, o situație alarmantă avem în privința locurilor de agrement, în special este vorba despre piscine, bazine, unde avem o aglomerație mare de oameni, unde nu se respectă regulile și unde este focar de răspândire a acestei pandemii.

Reieșind din situația creată și constatând faptul că nu se respectă aceste reguli, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a venit cu propunerea de a sista activitatea bazinelor, piscinelor pe perioada stării de urgență (până la 31 august - n.r.), pentru a minimiza riscul contaminării”, a declarat premierul.

CITIȚI și Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu peste 22% în ultima săptămână, iar al deceselor - cu 17,7%, în condițiile în care cel al persoanelor vindecate a scăzut cu 10,3%: Vârsta medie a victimelor noului coronavirus

Ion Chicu a făcut apel și la alți agenți economici din R. Moldova să respecte regulile privind prevenirea răspândirii pandemiei, în caz contrar decizii similare ar putea fi luate și în cazul acestora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md