Guvernul a reluat negocierile cu Rusia privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro. Cine face parte din delegația oficială

credit-1920×1020-c-default

Guvernul a reluat negocierile cu Rusia privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro amânat anterior de Curtea Constituțională. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de cabinetul de miniștri.

Guvernul a decis reluarea negocierilor privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro din partea Rusiei.

La fel, guvernul a desemnat cine va face parte din delegația oficială care va negocia condițiile creditului. Vezi mai jos cine fac parte din delegație:
# Serghei Pușcuța – viceprim-ministru, ministru al finanțelor, conducător al grupului de negociatori;
# Elena Matveeva – șefa Direcției datorii publice, Ministerul Finanțelor;
# Oleg Țulea – ministrul afacerilor externe și integrării europene;
# Segiu Răilean – ministrul economiei și infrastructurii;
# Fadei Nagacevschi – ministrul justiției.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat neconstituțional proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea unui împrumut financiar de stat. Acesta a fost declarat neconstituțional după ce au fost examinate sesizările privind controlul constituționalității unor prevederi din Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea către Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat, care au venit din partea deputaților Sergiu Sîrbu, Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău.

Împrumutul constituie 200 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro vor fi transferate în primele 30 de zile după intrarea în vigoare a acestei legi.

Dobânda anuală constituie 2 %. Perioada de rambursare este de 11 ani.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente