(foto) Iată ce au păţit mai mulţi şoferi care au circulat pe drumul aflat în reparaţie de la Ciorescu. Reacţia ASD

După reportajul pe care l-am realizat ieri de la faţa locului, pe drumul în cauză, în urma mai multor plângeri care ne-au motivat să mergem şi noi pentru a ne convinge că lucrurile stau prost, mai mulţi şoferi au ataşat în comentariile postării noastre de pe Facebook fotografii, dar şi reacţii, cu ceea ce au păţit. Chiar şi astăzi!

În toate cazurile vedem parbrize crăpate din cauza pietrişului care sare de pe carosabil în toate părţile, asta pentru că drumul se află în reparaţii, iar stratul bituminos aplicat nu s-a prins ca atare.

Acum, conducătorii auto nu ştiu cum să reacţioneze, cum să primească careva despăgubiri, asta pentru că toţi sunt plătitori de taxe de drum sau viniete.

A reacţionat la postarea noastră şi domnul Ilie Bricicaru, expert în siguranța rutieră. Acesta a venit cu o recomandare pentru cei care au de suferit în astfel de situaţii, una de care trebuie de făcut uz pentru că o altă soluţie nu există:

“În toate cazurile de accidente sau avarii din cauza infrastructurii este necesară adresarea la poliţie pentru documentarea cazului. Codul Contravențional prevede sancțiuni pentru gestionarul drumului în asemenea cazuri. Numai aşa va putea fi schimbată starea lucrurilor.

Instituția de supraveghere a lucrărilor în Moldova nu funcționează cum trebuie din lipsa de legislație aferentă”.

De cealaltă parte, am primit şi o reacţie din partea Administraţiei de Stat a Drumurilor, după solicitarea pe care am depus-o ieri, aceştia redirecţionându-ne asupra unui comunicat de presă, postat în ziua de 21 iulie curent, unde se menţionează despre lucrările efectuate pe drumul despre care vorbim, dar şi despre cel din acest reportaj.

https://autoblog.md/video-minim-sase-parbrize-sparte-pe-un-drum-reparat-recent-in-raionul-criuleni-autoritatile-spun-ca-soferii-sunt-singuri-vinovati/

Acolo ASD informează că a încheiat un contract cu antreprenorul S.R.L. ”Dromas-Cons” privind lucrări de aplicare a tratamentului bituminos pe drumurile:

  • R3 Chişinău – Hînceşti – Cimişlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km 29-32.2
  • R4 R6 – Goian – Criuleni – M1, km 0.0-33.7
  • G83 R21 – Hîrjauca – Sanatoriul „Codru” – Leordoaia, km 0.0-11.2

Pe sectoarele în lucru, șantierul este echipat cu indicatoarele rutiere specifice lucrărilor date.

ASD mai ţine să menţioneze că pe drumul R4 sectorul km 33.7 – km 9.0, unde tratamentul bituminos a fost aplicat, există riscul prezenței pe drum a agregatelor nefixate, un proces specific lucrărilor date, însă problemele pe care le întâmpină conducătorii auto se datorează nerespectării distanței minime între autovehicule și regimului de viteză specificat de indicatoarele rutiere prezente pe șantier.

Respectiv, din reacţia ASD, ar reieşi că şoferii au fost informați preliminar şi preîntâmpinați despre lucrări, cu riscurile acestora, şi că astfel sunt singuri vinovaţi şi trebuie să accepte consecințele care pot surveni dacă nu găsesc o altă cale de acces spre destinaţii!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/