Primul pilot F1 care s-a infectat cu coronavirus! De cine va fi înlocuit în cursa din weekend

Sergio Perez, pilotul echipei Racing Point, a avut nenorocul să se infecteze cu noul tip de coronavirus, devenind primul pilot activ de Formula 1 care a păţit asta!

Mexicanul în vârstă de 30 de ani nu va putea concura în Marele Premiu al Marii Britanii, programat pentru acest weekend, după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19.

BUDAPEST, HUNGARY – JULY 17: Sergio Perez of Mexico and Racing Point looks on during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 17, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // FOTO: formula1.com

Pilotul de la Racing Point intrase deja în izolare după ce un prim test a fost neconcludent. La următorul test a fost însă confirmat faptul că este infectat cu COVID-19.

“Perez a intrat în carantină conform protocolului și va continua procedurile stabilite de autorități pentru a retricționa acest incident, astfel încât să nu existe vreun impact asupra cursei din acest weekend”, se arată într-un comunicat emis de Formula 1.

Este pentru prima oară când un pilot de Formula 1 este depistat pozitiv. Cei de la Racing Point au luat măsuri și pentru a izola membrii staff-ului care au fost în contact cu Sergio Perez. 

Pilotul mexican, aflat pe locul 6 în ierarhia generală, va fi înlocuit de una din cele două rezerve, Stoffel Vandoorne sau Esteban Gutierrez. 

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/