fbpx

foto | Mai multe tuburi cu mercur au fost depistate într-o fâșie forestieră din Glodeni. Substanțele toxice sunt provenite din Ucraina

Un container cu patru tuburi metalice, ce conţineau mercur în cantitate de aproximativ 20 de kilograme, de provenienţă din Ucraina, a fost depistat camuflat și semi-îngropat într-o fâșie forestieră în proximitatea unui teren agricol lângă satul Fundurii Noi, raionul Glodeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a fost găsit astăzi, 31 iulie, de către ofiţerii de informaţii şi securitate ai Centrului Antiterorist în comun cu Direcția Teritorială Bălți. Drept urmare, angajații SIS au solicitat intervenția grupului de salvatori din cadrul Direcţiei protecţiei radiativă, chimică şi medico-biologică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în vederea preluării, expertizării și decontaminării locului păstrării tuburilor.

Ofițerii SIS petrec măsuri operative de investigație în vederea stabilirii identității persoanelor care dețineau capsulele cu mercur, precum și eventualii beneficiari finali ai substanțelor ridicate.

În cazul identificării și stabilirii vinovăției persoanelor implicate în păstrarea și transportarea substanțelor toxice, aceștia riscă amendă în mărime de la 550 la 950 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la trei ani.

Mercurul este inclus în top 10 cele mai toxice substanțe pentru om, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cu recomandarea de evitare a contactelor directe și expunerii prelungite.

Articole asemănătoare

Back to top button