‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleNu-i mai bine nici în nordul țării. Fermieră: Pe unele câmpuri, situația e foarte...

Nu-i mai bine nici în nordul țării. Fermieră: Pe unele câmpuri, situația e foarte gravă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din cauza insuficienței de precipitații pe parcursul ultimelor săptămâni, în unele raioane din nordul țării culturile din grupa a doua sunt tot mai mult afectate de secetă.

Potrivit fermierilor, o bună parte din câmpurile de porumb și floarea soarelui unde nu poate fi realizată irigarea sunt într-o stare destul de gravă, astfel, aceștia așteaptă și recolte foarte mici.

„Foarte mult se vorbește despre faptul că o bună parte din câmpurile din centrul și sudul țării au fost afectate de secetă. Lucrurile nu stau cu mult mai bine nici aici. La noi, în raionul Dondușeni, de câteva săptămâni nu au fost precipitații suficiente, iar floarea soarelui și porumbul arată foarte rău. Situația nu e mult mai bună nici în câmpurile din alte raioane din regiune. Ne așteptăm la recolte mai mici, însă sperăm măcar ceva să obținem”, ne-a spus Tatiana Cervac, producătoare.

Pentru o bună parte din câmpuri, irigarea nu poate fi realizată din cauza lipsei surselor de apă suficiențe în acest scop.

Amintim că, în acest an, o bună parte din producătorii din centrul și sudul țării au anunțat despre pagube foarte mari la culturile din grupa I și a doua produse de secetă și grindină.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›