image
Sursa foto: dse.md

Aproape 50 de pompieri luptă cu flăcările care au cuprins gunoiștea de la Țânțăreni

85 de persoane, printre care 47 de pompieri, muncitori de la Regia Auto salubritate, dar și reprezentanți a autorităților publice locale luptă cu flăcările care au cuprins poligonulde deșeuri din apropierea localității Țânțăreni, Anenii-Noi. La fața locului este instituit statul major al IGSU care gestionează lichidarea incendiului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru stingerea incendiului sunt utilizate 38 de unități de tehnică, 47 de pompieri și salvatori cu 7 autospeciale de stingere.

În vederea localizării și lichidării complete a arderii sunt formate 3 sectoare de luptă cu focul, iar pompierii refulează apă pentru potolirea arderii.

Tehnica grea este utilizată pentru transportarea materialului necesar și efectuarea acțiunilor de copertare. Salvatorii în comun cu muncitorii acționează pentru a stopa răspândirea incendiului și oprirea procesului de mocnire.

Totodată, IGSU a improvizat la fața locului o bucătărie de câmp și va oferi prânzul tuturor muncitorilor antrenați în acțiunile de stingere.

Amintim că salvatorii acționează pentru lichidarea arderii la poligonul de deșeuri din apropierea localității Țânțăreni deja a treia zi și în continuare vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru oprirea răspândirii procesului de ardere și înlăturarea consecințelor incendiului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: