image
Sursa foto: jurnal.md

Compania care deține spațiile comerciale din jurul Autogării Centrale Chișinău neagă că ar avea datorii

Scandalul din jurul Autogării Centrale Chișinău continuă. După ce administratorul „Gările Auto Moderne”, Iurie Moroz, a spus despre compania care deține spațiile comerciale din jurul autogării că are datorii de milioane de lei pentru chirie și întreținere, reprezentanții firmei îl acuză pe acesta că face afirmații false și calomnioase.

Compania a emis astăzi un comunicat de presă în care îl acuză pe administratorul „Gările Auto Moderne” SRL, Iurie Moroz, că a prezentat presei o informație denaturată.

„Afirmația precum că „Central House” SRL are datorii la „Gările Auto Moderne” SRL pentru chirie și întreținere, ce depășește suma de 20 de mln de lei, este falsă. De fapt „Central House” SRL a efectuat o supra plată, a achitat în avans aproximativ 8 mln de lei pentru posesia și folosința terenurilor, de sub construcțiile ce aparțin cu drept de proprietate „Central House”SRL, situate pe str. M. Varlaam 58. Supraplata a rezultat din faptul că deși în locațiune „Central House” SRL a recepționat teren s-a încasat chiria ca pentru locațiune încăpere, conform formulei de calcul greșite enunțate și solicitate de către Î.S „Gările și Stațiile Auto” și „Gările Auto Moderne” SRL. De asemenea nu corespunde adevărului faptul că „Central House” SRL deoarece are datorii față de „Gările Auto Moderne”SRL și nu le poate achita a intentat procesul de insolvabilitate”, se spune în comunicat.

Totodată, compania anunță că a depus cerere de intentare a insolvabilității sub forma de restructurare (dar nu cea de faliment), „pentru a putea achita datoriile față de Bugetul public național, deoarece compania avea bani pe cont, iar executorul judecătoresc Adrian Plămădeală neîntemeiat a scos de pe contul companiei în jur de jumătate de milion și le-a depus pe contul său, deși legea interzice aceste acțiuni ale executorului și datoriile față de bugetul public național au prioritate de achitare”.

„Deoarece pentru fiecare zi de întâziere se aplicau majorări de întârziere și penalități la datoria față de Bugetul public național, unica modalitate pentru a achita datoria în termeni cât mai urgenți era intentarea procedurii de restructurare, deoarece odată cu intentarea procesului de insolvabilitate penalitățile nu se mai aplică și pot fi curmate acțiunile ilegale ale executorului judecătoresc Adrian Plămădeală”, se mai arată în comunicatul companiei.

Precizăm că reprezentanții Central House care dețin spațiile comerciale din preajmă, au declarat că sunt victimele unui atac rider, fiind vorba de o schemă bine pusă la punct de administrația "Gărilor auto moderne”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: