Incendiul de la Țânțăreni: Autoritățile vor porni o anchetă de serviciu pentru a examina situația și circumstanțele

O anchetă de serviciu va fi pornită pentru a examina situația și circumstanțele în ceea ce privește atât a subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingere a focului de la Poligonul de depozitare a deșeurilor menajere solide din Țînțăreni. Totodată, astăzi va fi convocată ședinta Comisiei Situații Excepționale Chișinău cu privire la acest subiect. Despre asta a scris primarul capitalei Ion Ceban într-o postare pe pagina de Facebook.

Foto: facebook/ IGSU

„Am fost azi dimineață din nou la Poligonul de depozitare a deșeurilor menajere solide din Țînțăreni, ce a fost cuprins de flăcări, să mă asigur că totul e bine. Am discutat cu localnicii, care au venit să își exprime nemulțumirea. Le-am vorbit că se lucrează din greu pentru a stinge focul, iar tot acest calvar să se termine. Muncitorii au lucrat partial și noaptea, pentru a aduce lucrurile la normal.

Încă nu se știe de la ce a pornit focul. Totodată, am solicitat domnului ministru Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât a subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingere a focului. Astăzi va fi convocata sedinta comisiei situatii exceptionale Chisinau cu privire la acest subiect. Vom monitoriza în continuare evoluția lucrurilor, iar în caz de necesitate, se va interveni mai mult”, a scris edilul capitalei.

Amintim că pe parcursul a două zile angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență intervin în forță pentru localizarea și lichidarea arderii la poligonul de deșeuri din localitatea Țânțăreni. Poligonul de deșeuri se extinde pe o suprafața de 900 m2, iar focarele de ardere mocnesc în adâncime.

facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban


Pub