(sondaj) Ce procentaj ar acumula Igor Dodon şi Maia Sandu, dacă ar ajunge ambii în turul II al alegerilor prezidențiale

Igor Dodon și Maia Sandu ar ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de companie iData.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit rezultatelor, în primul tur, Igor Dodon ar acumula 19,4%, Maia Sandu 15,2 la sută, iar pe locul trei se clasează Renato Usatîi cu 4,2%. Mai mult, din numărul total de respondenți, 45% au declarat că nu știu pe cine vor vota sau nu vor vota vreun candidat.

Sondaj / Sursa:iData

Dacă e să ne axăm doar pe persoanele decise, Igor Dodon ar acumula 37,8 la sută, Maia Sandu 30,7%, pe locul trei Renato Usatîi cu 5,7%, iar pe poziția patru se poziționează Ilan Șor cu 5 la sută.

Sondaj / Sursa:iData

Astfel, în turul doi, potrivit acestor rezultate, ar accede primii doi, care din a doua încercare de vot, ar acumula: Igor Dodon - 40,5%, iar Maia Sandu – 34,3%.

În acest caz, dacă scoatem persoanele indecise, Igor Dodon ar câștiga alegerile cu 54,1%, iar Maia Sandu ar acumula 45,9 la sută din voturi.

Sondaj / Sursa:UNIMEDIA

Sondajul a fost realizat în perioada 14 iulie – 26 iulie pe un eșantion de 1214 persoane. Acestea au răspuns la întrebări prin telefon, astfel, eroarea maximă de eșantionare este de +/-2,8%


Pub