(video) Cum sunt dezinfectate zonele cu flux de călători și echipamentele de control de la posturile vamale

O companie a dezinfectat ieri, în cadrul postului vamal Leușeni, zonele cu fluxuri de pasageri, încăperile și echipamentele de control. Procedura are loc periodic, pentru a evita riscul răspândirii infecției Covid-19.

Serviciul Vamal anunță că desfășoară sistematic acțiuni de control și prevenire a infecției cu coronavirusul de tip nou, pentru siguranța participanților la traficul transfrontalier și a funcționarilor din prima linie: vameși, polițiști de frontieră, inspectori ANSA, angajați bancari.

În cadrul procesului de dezinfectare, fiecare zonă este prelucrată minuțios cu substanțe dezinfectante corespunzătoare, selectate în funcție de suprafață: pavaj, podea, pereți, uși, ferestre, mobilier, echipamente tehnice.

Pe lângă dezinfecția terminală periodică a încăperilor și zonelor cu fluxuri de călători, instituția insistă pe respectarea strictă a regulilor de protecție individuală a funcționarilor vamali și a cetățenilor: distanțarea socială, întreținerea încăperilor de serviciu în stare curată, efectuarea zilnică a dezinfecției, folosirea măștilor de protecție individuală etc.


Pub