La doar 21 de ani, are în palmares 133 de medalii de aur. Iată cine este cea mai rapidă atletă a României

Are doar 21 de ani și se poate lăuda cu un palmares impresionant în atletism, în una dintre cele mai dificile probe, cea de sprint! Este vorba despre Marina Baboi, campioana națională a României în probele de 60 m, 100 m și 200 m, care a adunat tocmai 178 de medalii până în prezent, dintre ele 133 fiind de aur, scrie SHOK.md, cu referire la Digisport.ro.

Foto: Facebook/ Marina Baboi

Marina Baboi, cea mai rapidă atletă a României din ultimii 2 ani, are în vitrina casei părinților ei un număr mare de medalii: 178, dintre care 133 sunt de aur, 36 de argint și 11 de bronz. Sportiva spune că cel care se ocupă de trofeele sale este tatăl ei!

„Acasă, la Buzău, sunt toate medaliile mele, pentru că părinții mei sunt niște colecționari înrăiți, toate sunt așezate frumos, în vitrine, este un adevărat altar acolo când intri în sufragerie, sunt la Buzău, eu nu am acces la ele. Tata e șeful lor, el coordonează toate lucrurile”, a relatat Marina Baboi.

2019, cel mai bun an din carieră

Marina își amintește cu nostalgie cum a fost pentru ea 2019, an în care a participat la 45 de concursuri și a câștigat 24 de medalii de aur!

„A fost de departe cel mai bun an al meu, a fost cel mai bun an al meu și pe plan internațional, am reușit să ajung în prima mea finală europeană la 200 m, lucru pe care nu l-am mai reușit până acum și m-am bucurat extraordinar. De departe, cel mai bun lucru pe care l-am realizat eu până acum”, a menționat campioana.

În august va participa la primul concurs din 2020

După o jumătate de an din 2020, în care majoritatea sporturilor au fost puse pe pauză, pentru Marina a venit și prima veste bună: peste două săptămâni va participa la primul ei concurs de după pandemie.

Care este singurul regret al atletei citiți pe SHOK.md.


Pub